RESUM DE LA REUNIÓ DE MARES I PARES

ELS GRUPS I L’EQUIP DE MONITORS

Enguany, els infants estaran dividits en 5 grups d’edat. Actualment, els grups constaran d’entre 9 i 14 infants, però no descartam que amb el pas de les setmanes, aquests nombres augmentin. Cal destacar que aquests grups no són inamovibles, és a dir, que si algun grup s’ha de modificar no es tancarà aquesta possibilitat per haver de respectar l’any de naixement.
D’aquesta manera, els grups seran:

 • Gregal: infants nascuts els anys 2017 i 2018. Les seves monitores són na Lucía, n’Alicia i n’Amada.
 • Tramuntana: infants nascuts els anys 2014, 2015 i 2016. Les seves monitores són n’Amparo, na Cristina i na Paula.
 • Mestral: infants nascuts els anys 2012 i 2013. Els seus monitors són n’Olga, na Marieta, na Núria i n’Adrià.
 • Migjorn: infants nascuts els anys 2008 (a dia d’avui no hi ha infants inscrits),
  2009, 2010 i 2011. Els seus monitors són na Maria, na Marina, en David i en Levi.
 • Xaloc: infants nascuts els anys 2007, 2006, 2005 i 2004 (aquests dos darrers anys no tenen infants inscrits actualment). Els seus monitors són en Pau, en Javi i na Irene.

ORGANITZACIÓ INTERNA DE L’EQUIP DE MONITORS

L’equip de monitors i monitores està compost per 17 persones. En aquest cas, tots treballam de manera organitzada, on prenem decisions a través d’assemblees. D’aquesta manera, el paper del director no té un rol superior a la resta de l’equip, encara que es manté la junta directiva de manera legal, i tots tenim el mateix paper dins el grup. Així, ens dividim les tasques en diferents tipus de comitès de treball on, en petits grups, ens encarregam de tasques concretes.

CURS 2021/22

Aquest curs comença en un context especial i una mica difícil. No obstant això, les nostres intencions són intentar fer les activitats amb la màxima normalitat possible. Així, les propostes per enguany són variades: tallers, gimcanes, sortides, campaments… Però sempre ens anirem adaptant perquè tot es pugui dur a terme en una situació de seguretat i respectant totes les mesures de prevenció.
De cara al futur pròxim, estam preparant un escaperoom, però encara no podem donar més informació.

COVID-19

Enguany, a l’hora de fer l’entrada a l’esplai mesurarem la temperatura i posarem gel hidroalcohòlic a tots els infants. Al llarg de les activitats s’hauran de respectar les mesures de seguretat establertes pel Govern.
Pel que fa a l’ús de mascareta, recordam que és obligatòria a partir dels 6 anys, però vos demanam que tots els infants del grup Tramuntana la duguin encara que tenguin 5 anys, per formar una situació d’igualtat i respecte dins el grup. En el cas d’activitats esportives a l’exterior, mantenint la distància de seguretat i en un ambient segur, si els infants es senten angoixats, permetrem baixar-la.

DISTRIBUCIÓ DELS ESPAIS

Cada grup té assignat espai de referència o a Ca Ses Monges o a la sala de l’Espai Jove. Enguany la distribució és la següent:

 • Gregal: Sala 7 de Ca Ses Monges
 • Tramuntana: Sala 6 de Ca Ses Monges
 • Mestral: Sala 5 de Ca Ses Monges
 • Migjorn: Espai Jove
 • Xaloc: Sala 4 de Ca Ses Monges

En el cas del grup Migjorn, els monitors vos aniran indicant si l’entrada i la sortida es fa a Ca Ses Monges o directament a l’espai jove. En el cas del primer dia d’esplai, es farà a Ca Ses Monges.

PROBLEMÀTICA

Actualment, el nostre esplai es troba en una situació una mica complexa amb l’ús dels espais. El pis de baix de Ca Ses Monges ha quedat inaccessible per nosaltres, ja que les 3 sales estan tancades: una per l’associació de gent gran, una per l’oficina de serveis socials i la darrera, per Aires des Pla. Aquesta darrera s’ha tancat recentment, i ens ha suposat haver de traslladar de manera definitiva a un grup a l’Espai Jove, ja que les sales del pis de dalt de Ca Ses Monges només té 4 sales.
A més, actualment a la sala 4 es troba una oficina que estam intentant que quedi completament desmuntada els dissabtes, però no sabem exactament com serà a partir d’ara. Això suposa que la sala, potser no sigui emprable al 100% i que hi hagui coses allà. Per aquest motiu, demanam a les famílies suport per intentar tenir un espai digne per dur a terme les nostres activitats i que es pregui consciència del valor que té l’esplai dins l’educació i el creixement personal dels infants, el treball voluntari de tot l’equip de monitors i monitores, així com el valor que té Es Puntet dins el poble.

PROJECTE EDUCATIU

Com cada any, teniu disponible a l’apartat de transparència el projecte educatiu que hem elaborat per aquest curs. Vos recomanam que el consulteu per conèixer una mica en profunditat la nostra tasca educativa en el món del temps lliure. En aquest, trobareu els següents apartats:

 • Què és Es Puntet?
 • Com s’estructura?
 • Un esplai per tothom
 • Conviure per créixer
 • Aprenem tots junts
 • La tecnologia i l’esplai
 • Gaudim de l’alimentació
 • Desenvolupem l’autonomia
 • Respectem la natura
 • Aprenem en igualtat

CAMPAMENTS

Al llarg d’aquest curs la nostra intenció és dur a terme 3 campaments: un per Nadal, un per Pasqua i un per estiu. Pel que fa al campament d’estiu, encara no sabem si es farà un únic campament per tot l’esplai o si dividirem els infants en dos grups d’edat.
Ara mateix ens volem centrar en el campament de Nadal, que tenim previst que sigui els dies 27, 28 i 29 de desembre i, segons com vagi avançant la situació de la pandèmia anirem preparant la resta de campaments.
Vos anirem informant de totes les novetats.

GRUPS DE WHATSAPP

Per poder tenir una comunicació amb les famílies, cada grup d’edat farà un grup de WhatsApp on vos enviarem comunicats, notícies, avisos i resoldrem tots els dubtes que tengueu.
Vos demanam que elimineu els grups d’anys anteriors i que si encara no estau als grups, ens aviseu i vos ficarem.

CANALS DE COMUNICACIÓ

A més de WhatsApp, tenim la nostra pàgina web www.espuntet.org i diferents xarxes socials on anirem penjant tota la informació de l’esplai. A més, també ens podeu escriure al nostre correu espuntet.esplai@gmail.com

 • Instagram: @es_puntet
 • Twitter: @es_puntet
 • Facebook: Es Puntet
 • YouTube: Es Puntet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s